Kennismaken met HRO (Midden Nederland) (Volgeboekt)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum/Data - 20/06/2013
13:30 - 16:30

Locatie
De Bergse Bossen

Categorie(ën)


Kennis maken met HRO, managing the unexpected.

Organisaties worden niet veiliger van nóg meer ISO, lijstjes, protocollen en oefeningen. Het gedachtegoed van Apollo13 en de HRO Academy Nederland, Mindful Organiseren, zet in op gedrag en cultuur in organisaties, zodat ze worden tot Hoog Betrouwbare Organisaties oftewel High Reliability Organizations (HRO’s). HRO’s zijn veiliger, veerkrachtiger en beter ingesteld op              onverwachte gebeurtenissen.

Al meer dan 20 jaar werken we, samen met een groep wetenschappers en adviseurs, met succes aan een andere benadering van veiligheid en betrouwbaarheid van organisaties. Onze focus ligt op het ontwikkelen van mindful denken en handelen; alertheid, flexibiliteit en aandacht voor wat hier en nu nodig is. Dat maakt organisaties in staat om onverwachte gebeurtenissen te managen en daarmee niet alleen de prestaties van de organisatie structureel te verbeteren, maar deze ook veerkrachtig én veiliger maken. Het vraagt om een creatieve aanpak, gericht op het gedrag en de cultuur, omdat het aanpassen van structuren en systemen heeft bewezen slechts ten dele te helpen.

De recent opgerichte HRO Academy Nederland  is bedoeld om die kennis met u te gaan delen.  Via  workshops, seminars, trainingen, opleidingen  en netwerken delen we kennis en ervaring over zogenaamde High Reliability Organizing met u. ‘Managing the unexpected’ is namelijk te leren. Daarnaast werken we aan een reeks van publicaties waarin op een inhoudelijke manier telkens een ander perspectief wordt aangeboden om organisaties betrouwbaarder, veerkrachtiger en veiliger te maken; High Reliability Organizing.

Om u kennis te laten maken met het HRO gedachtegoed en de HRO Academy, organiseren we een reeks gratis kennismakingsworkshops. Daarin leggen we de kenmerken van en condities voor HRO uit en de wijze waarop HRO praktisch toepasbaar is in uw organisatie.

Er staan 3 bijeenkomsten gepland

Noord Nederland:          11 juni  13.30  – 16.30  (Regio Zwolle)
Midden Nederland:    20 juni  13.30 – 16.30  (Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt)
Zuid Nederland:             28 juni   13.30 – 16.30  (Regio Eindhoven)

Na aanmelding  ontvangt u een bevestiging en het programma. Voor meer informatie of vragen, kunt u contact opnemen met Bert van Dalen of Robert Taen.

Bert van Dalen  T   0627063900   / bert.van.dalen@hroacademy.nl
Robert Taen       M 0650668477  / robert.taen@hroacademy.nl

U kunt zich aanmelden via ons contactformulier