Workshop Cultuurassessments

Workshop: Cultuurassessments

Het moet sneller, beter, veiliger?
Je klanten stellen steeds meer eisen! Samenwerking met partners wordt belangrijker maar ook complexer. Of het nu om betrouwbaarheid, kwaliteit of veiligheid gaat. Je bent waarschijnlijk bij verschillende programma’s of acties betrokken om verbeterslagen te maken. Maar je vraagt jezelf wel eens af ‘gaat dat werken?’ en ‘zijn we niet met symptoombestrijding bezig?’

Kan het sneller, beter, veiliger!
Als je ongeschreven regels, sluimerende onvrede, kleine successen, sterke en zwakke punten van teams en leiders niet kent, dan weet je niet wat je aan het veranderen bent. Je kent de ‘culturen’ in je organisatie onvoldoende om tot duurzame verbetering te komen. Inzicht in culturen zal helpen om de juiste interventies te doen. Met mensen hun cultuur expliciet maken is op zich al een belangrijke interventie.

Waar sta je met je team of organisatie?
Tegelijkertijd zien we dat ‘cultuur’ een lastig en moeilijk grijpbaar fenomeen is. Om je te helpen bij het verkrijgen van meer inzicht en het vinden van aangrijpingspunten voor verbetering gebruiken we de cultuurladder. Dit model helpt om over culturen met je collega’s in gesprek te gaan. Je kunt met deze methode zelfs een cijfer aan je cultuur geven.

Workshop over cultuurassessments!
De workshop beslaat twee dagdelen. Je leert over de cultuurladder en hoe je zelf een cultuurassessment kunt doen. Tevens staan we stil bij de vraag of het verstandig is om zo’n assessment alleen te doen als er onduidelijkheden en conflicten zijn. Je ontvangt in de workshop alle materialen om zelf een cultuurassessment uit te voeren.
Meer over de cultuurladder, de assessments en de ervaringen ermee kun je hier vinden.

Praktische informatie
Data:
De workshop wordt dit jaar twee keer in de omgeving van Utrecht georganiseerd:
Woensdag 27 mei 2015 van 9.30 -17.00 uur
Donderdag 3 september 2015 van 9.30 -17.00 uur

Kosten:
De kosten voor de workshop bedragen 295 euro inclusief lunch en materialen.

Trainers:
De trainers zijn drs. Bert van Dalen en dr.ir. Bert Slagmolen, beiden van Apollo13 consult en de HRO Academy, en al jaren zeer actief met cultuurverandering en performance verbetering.

Aanmelden: Om je in te schrijven klik hier!

Meer informatie:
Bert Slagmolen       M: 0651381686        Email: bert.slagmolen@a13c.
Bert van Dalen       M: 0627063900        Email: bert.van.dalen@a13c.nl