Workshop werken met de Barrett cultuurwaardenscan

Workshop: Werken met de Barrett Cultuurwaardenscan

Vraag je je soms ook af wat er nu werkelijk speelt?.
Je wilt je organisatie veranderen, maar op de een of andere manier lukt dat maar steeds niet. Zonder dat duidelijk is waar de weerstand vandaan komt, hebt je het gevoel dat er zaken zijn die verborgen blijven, zaken die ook in gesprekken en discussies met medewerkers niet boven tafel komen.

In deze workshop  maak je kennis met een instrument dat je kan helpen er wel achter te komen. Een instrument waarmee je op een makkelijke en niet tijdrovende manier, de huidige en gewenste cultuur van je organisatie concreet in kaart kunt brengen. En waarmee je dan tegelijkertijd de belemmeringen die de beweging naar de gewenste situatie blokkeren in kaart brengt.

De Barrett Cultuurwaardenscan
De Barrett cultuurwaardenscan is een zeer krachtig én eenvoudig instrument dat op maat wordt gemaakt voor jouw eigen organisatie.Het bestaat uit een korte online vragenlijst waarmee de persoonlijke waarden van de medewerker, de waarden die volgens hem/haar de huidige cultuur het best beschrijven en de waarden die hij/zij als gewenst ziet voor de organisatie in kaart worden gebracht. (Dit kost per medewerker ongeveer 10-20 minuten)  Als de resultaten van alle vragenlijsten zijn verwerkt, krijg je ze terug in de vorm van een rapportage; een  rapportage die erg veel inzicht geeft in zowel de persoonlijke waarden van uw medewerkers, maar vooral ook in de (ervaren) huidige en gewenste cultuur en de belemmeringen die de groei naar die gewenste cultuur in de weg staan. Kortom een stevige basis om met de medewerkers in gesprek te gaan.

In deze workshop laten wij u zien:
–  Hoe de Barrett scan is opgebouwd.
–  Hoe je de Barrett scan kunt inzetten in jouw organisatie.
–  Hoe je de resultaten van de Barrett scan moet analyseren en interpreteren.
– Welke interventiemogelijkheden er zijn op basis van de Barrett cultuuwaardenscan.

Voorafgaand aan de workshop vragen wij je een klein onderzoek te doen in jouw eigen organisatie  (of team) zodat je gedurende de workshop kunt werken met eigen gegevens.

Praktische informatie

Mocht u interesse hebben in de workshop neemt u dan contact op.

Trainers:
De trainers zijn drs. Bert van Dalen en drs. Robert Taen, beiden van Apollo13 consult en de HRO Academy, en al jaren zeer actief met cultuurverandering en performance verbetering.

Aanmelden: Om je in te schrijven klik hier!

Meer informatie:
Bert van Dalen       M: 0627063900        Email: bert.van.dalen@hroacademy.nl
Robert Taen           M: 06-50668477       Email: robert.taen@hroacademy.nl